Als 15-jarige jongen wist Albert de Rijke wat hij wilde: dansen met Nellie. “Ik wil niet opscheppen, maar we waren zéér getalenteerd.” Het echtpaar uit Noord won talloze prijzen, had een eigen dansschool en waagt ook nu- 64 jaar later- nog elke zondagmiddag een dansje. Fotografie: Dingena Mol
Monthly Archives: februari 2017
VIND magazine: Meester van het landschap. De inspiratie van Charles-Francois Daubigny
Met zijn vernieuwende werk was hij een voorbeeld voor schilders als Van Gogh en Monet, maar bij het grote publiek raakte hij mettertijd in de vergetelheid: Charles-François Daubigny (1817-1878). Een kennismaking.
VIND magazine: Verhaal op doek: de stijl en schilderijen van Jean Elliot
Toen ze ontdekte dat ze van schilderen haar beroep kon maken, begon Jean Elliot een eigen galerie. Haar nieuwste serie portretten is geïnspireerd op fotomateriaal van vrouwen uit de jaren twintig. ‘Vaak hebben ze een avontuurlijk leven achter de rug.’
Het Parool 22 februari: Kees Jonkman was ooit Kitty.
Bouwvakker Kees Jonkman (59) was in 2001 te zien in de documentaire Lang leve van Michiel van Erp. Hij maakte jarenlang het nachtleven onveilig als travestiet Kitty, tot tien jaar geleden. ‘Ze zal nooit helemaal verdwijnen.’
Lees hier het verhaal:
Het Parool 31 januari: Inburgeringscursus in Amsterdam
Elke vluchteling die sinds 2013 een verblijfsvergunning heeft, is verplicht om zélf een geschikte cursus te zoeken en in drie jaar in te burgeren. Wat leren ze dan precies? PS schoof aan bij de inburgeringslessen van Vluchtelingenwerk op het Surinameplein.
GOOISCH: Hondentaartjes.
Het vieren van de verjaardag van je hond is allang niet gek meer. Hondenfeesten, high doggy teas en hondenproeverijen: waarom eigenlijk niet? Om het feest compleet te maken, bakt Chabeli van de Bunt (hondentaartjes.nl) exclusieve taarten en cupcakes voor honden.
GOOISCH: Bonje om de erfenis
Wie krijgt na iemands dood zijn gouden horloge? Wie neemt de kunstverzameling over en wie rijdt er straks rond in de Bentley van pa? Vragen die kunnen leiden tot hoogoplopende familievetes. In 30 procent van de gevallen ontstaat er ruzie na de erfenis. En vaak is de familieband voorgoed kapot – zoals blijkt uit het verhaal van Pauline.
GOOISCH: Geld moet rollen, ook ná de dood.
Een uitvaart is het duurste feestje in je leven, wordt wel eens gezegd. Vooral welgesteld Nederland geeft royaal geld uit aan de uitvaartplechtigheid. Mensen huren een kasteel of kerk af, laten zich vervoeren in een Rolls Royce of chique paardenkoets, gaan in een peperdure designkist liggen, omgeven door een bloemenarrangement van een paar duizend euro, en trakteren de bezoekers op een exquise vijfgangen-diner met champagne. Vier uitvaartbegeleiders delen hun ervaringen.